De wet verplicht ondernemers met personeel zich als ‘goed werkgever’ te gedragen. Hiervoor gelden een aantal principes: wees zorgvuldig, maak geen misbruik van uw positie, motiveer ingrijpende beslissingen, maak verwachtingen waar, behandel werknemers gelijk en zorg voor een behoorlijke verzekering. Vaak wordt goed werkgeverschap breder gezien. Zo wordt er van werkgevers verwacht dat zij bijvoorbeeld de duurzame inzetbaarheid van werknemers stimuleren, een passend salaris uitbetalen, de werk-privébalans ondersteunen en een veilige werkomgeving bieden.
Personeel & salaris
Wat zijn de mogelijkheden voor werkgever en werknemer om flexibel en plaatsonafhankelijk te werken? En wat betekent dat voor de reiskostenvergoeding, de thuiswerkvergoeding en bijvoorbeeld de arbovoorzieningen? Hoe kunt u hybride werken fiscaal vriendelijk inkleden? En welke regels gelden er voor u als werkgever en uw personeel? We zetten het in dit whitepaper voor u […]
Personeel & salaris
Dit jaar verandert er weer het nodige voor werkgevers. Denk aan de WKR, de introductie van de onbelaste thuiswerkvergoeding en het STAP-budget. Om u als werkgever in alle wijzigingen overzicht te bieden, zetten we dertien belangrijke wijzigingen voor u in dit magazine op een rij. In dit whitepaper Wijzigingen in de werkkostenregeling en de gerichte […]
Door de coronacrisis hebben ondernemers vooral op het vlak van personeel veel vragen. In dit webinar praten wij u hierover bij.
Mag u medewerkers ontslaan ondanks de NOW subsidie? Wie komen er bij een reorganisatie voor ontslag in aanmerking? Moet u hiervoor altijd een UWV procedure starten en moet u dan de wettelijke transitievergoeding betalen? En wat als de medewerker zich ziek gaat melden tijdens de ontslagprocedure? Op deze en veel andere vragen geven wij u graag in een webinar antwoord.
Wat is een personeelshandboek?
Een personeelshandboek is een document waarin álle afspraken, regels en omgangsnormen staan die binnen een organisatie van toepassing zijn en wordt ook wel het bedrijfsreglement genoemd. Van het verzuimprotocol tot de regeling voor overuren en de richtlijnen voor het gebruik van social media.
Lees meer over het belang van een personeelshandboekWat kunt u doen bij verlofopname zonder toestemming?
Heeft u met een gewichtige reden de verlofaanvraag van uw werknemer geweigerd maar komt uw werknemer niet opdagen? Dan kunt u spreken van een werkweigering vanuit werknemer. Bij werkweigering zijn er verschillende maatregelen die u als werkgever kunt nemen.
Lees hier welke maatregelen u kunt nemen