Internationaal ondernemen

Zakendoen in het buitenland

Door de steeds verder gaande internationalisering werken zowel bedrijven als werknemers vaker over de grens. Door de wirwar aan regels is het echter moeilijk een optimale situatie te creëren en de gevolgen van zakendoen in het buitenland te overzien. Elk land heeft namelijk eigen wetten en regels voor bedrijven. En die zijn ook nog eens aan constante verandering onderhevig. Landen hebben onderling verdragen en verordeningen afgesloten om te regelen wie in welke situatie mag heffen. Onze specialisten maken u hierin wegwijs en begeleiden u stap voor stap bij ondernemen over de grens.

Hier staan wij voor

method image

Groot internationaal netwerk

method image

Specialistische kennis

method image

Geen fiscaal gedoe

method image

Voldoen aan de wet

Internationaal ondernemen DCB

Wat onze cliënten zeggen

"Moore DRV heeft ons sinds onze oprichting in Nederland op juridisch, financieel en administratief gebied heel goed geholpen. Want al wonen we in Europa, toch is veel regelgeving per land verschillend, bijvoorbeeld voor het invoeren van producten. Moore DRV ondersteunt ons uitstekend met de kennis die bij het kantoor aanwezig is. Het is heel prettig dat je voor al je zaken onder een dak terecht kunt. Daardoor kunnen we steeds de juiste beslissingen nemen. "

Wim Clinckspoor - Data Communication Business

Advies voor uw onderneming over de grens

Van uw internationale onderneming een succes maken? Onze internationale specialisten kunnen u onder meer adviseren over de volgende onderwerpen:

 

Samenwerking in internationaal verband

We zijn aangesloten bij een internationaal netwerk van onafhankelijke accountants- en belastingadvieskantoren, Moore Global Network Limited. Wereldwijd is Moore in ruim 112 landen actief. De 266 aangesloten organisaties hebben gezamenlijk meer dan 609 kantoren. We hebben als doel u geheel te ontzorgen bij het ondernemen over de landsgrenzen heen en maken dan ook indien nodig gebruik van de kennis van experts uit andere landen.

Door deze samenwerking op lokaal niveau kunnen wij u gericht bijstaan met de kennis en expertise die u nodig heeft. Daarbij assisteren wij u niet alleen bij het vervullen van de wettelijke formaliteiten, maar adviseren wij u ook op het gebied van fiscale optimalisatie en fiscale planning.

Onze aanpak

  • Wij gaan met u in overleg over uw wensen en internationale plannen. En nemen u al het geregel uit handen.
  • Eén vaste contactpersoon die uw situatie kent, begrijpt en daarover adviseert. Zo zorgen wij ervoor dat u voldoet aan alle internationale wetgeving en niet teveel belasting betaalt.
  • Wanneer uw situatie daarom vraagt zetten wij een van onze specialisten in om te komen tot de gewenste oplossing. Bijvoorbeeld op gebied van btw of global mobility.
  • Indien nodig maken we gebruik van de kennis van ons grote internationale netwerk of koppelen wij u aan van onze collega kantoren in het buitenland.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de waarde die Moore DRV voor u kan toevoegen op het gebied van internationaal ondernemen of zakendoen in het buitenland? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

mr. drs. Sjoerd Bult RV

Partner, belastingadviseur en business valuator

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *