Bedrijfsopvolging: verkopen of schenken?

Bedrijfsopvolging bij familiebedrijven is een complexe aangelegenheid die vaak een flinke voorbereiding behoeft. Allereerst is er vaak de keuze tussen verkoop aan een externe partij, of verkoop of schenking binnen familieverband. Onze specialisten van ons corporate finance kantoor Crossminds hebben kennis van zaken en bieden u de juiste ondersteuning bij het overdragen van een onderneming.

Bedrijfsopvolging: let ook op de emotionele kanten

Onze corporate finance adviseurs kijken niet alleen naar de juridische, fiscale en financiële belangen, maar ook naar de emotionele aspecten die meespelen. Wij helpen u antwoorden te vinden op vragen als: is mijn beoogde opvolger geschikt? Hoe ga ik om met kinderen die geen rol in het bedrijf hebben of willen? Hoe zorg ik voor een eerlijke verdeling onder mijn kinderen? Wat zijn de risico’s van een bedrijfsoverdracht binnen de familie? Wat houden de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) precies in voor mij? En houd ik wel voldoende over voor mijn pensioen?

Uw bedrijf overdragen op uw kinderen

Na jaren van hard werken is er niets mooier dan uw bedrijf aan uw kind(eren) toe te vertrouwen. Vaak kennen zij het bedrijf door en door en weten hoe ze het bedrijf verder kunnen ontwikkelen. Maar hoe zit het met de financiën? Wilt u uw middelen weer in het bedrijf investeren? Of moet er bijvoorbeeld externe financiering worden geregeld, en tegen welke voorwaarden? Fiscale, juridische en financiële begeleiding is daarbij een belangrijk onderdeel, maar goede communicatie, een gezamenlijke visie en vastlegging van afspraken daarover zijn dat evenzeer. Wij begeleiden u graag in dit gehele proces, zodat u uw bedrijf met een gerust hart kunt overdragen aan uw kinderen.

Meer weten over bedrijfsopvolging?

mr. drs. Dirk van Dorsselaer

Partner en belastingadviseur
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *