Bedrijfsopvolging
regelen

Verkopen of schenken?

Bedrijfsopvolging bij familiebedrijven is vaak een intensief en langdurig proces doordat zakelijke en privébelangen met elkaar verweven zijn.  Onze specialisten begrijpen het samenspel van de financiële én de emotionele afwegingen die u als ondernemer moet maken en maken die bespreekbaar. Ze begeleiden het hele proces en zorgen ervoor dat de overdracht financieel, juridisch, fiscaal én emotioneel goed wordt afgerond.

Wij zorgen voor:

  • Begeleiden van het gehele proces
  • Inzicht in de waarde van de onderneming
  • Adviseren over de financiële en fiscale mogelijkheden en beperkingen
  • Begeleiden van de gesprekken en vastleggen van de afspraken
  • Opstellen van de transactiedocumenten

Bedrijfsopvolging: ook de emotionele kanten

Onze corporate finance adviseurs helpen u antwoorden te vinden op vragen als: is mijn beoogde opvolger geschikt? Hoe ga ik om met kinderen die geen rol in het bedrijf hebben of willen? Hoe zorg ik voor een eerlijke verdeling onder mijn kinderen? Wat zijn de risico’s van een bedrijfsoverdracht binnen de familie? Wat houden de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) precies in voor mij? En: houd ik voldoende over voor mijn pensioen?

 

Uw bedrijf overdragen op uw kinderen

Er is niets mooier dan uw bedrijf aan uw kind(eren) toe te vertrouwen. Vaak kennen zij het bedrijf door en door en weten hoe ze het bedrijf verder kunnen ontwikkelen. Maar hoe zit het met de financiën? Wilt u uw middelen weer in het bedrijf investeren? Of moet er bijvoorbeeld externe financiering worden geregeld, en tegen welke voorwaarden? Fiscale, juridische en financiële begeleiding is daarbij een belangrijk onderdeel, maar goede communicatie, een gezamenlijke visie en vastlegging van afspraken daarover zijn dat evenzeer. Wij begeleiden u in dit gehele proces, zodat u uw bedrijf met een gerust hart kunt overdragen aan uw kinderen.

 

Moore DRV en Crossminds voor flexibiliteit en snelheid

Deze dienstverlening wordt veelal verricht door een gespecialiseerd, zelfstandig bedrijfsonderdeel van Moore DRV: Crossminds. Soms neemt uw accountant of fiscalist het voortouw. Adviseurs van Crossminds en Moore DRV zijn gewend om samen te werken. Ook betrekken ze vaak de gespecialiseerde fiscalisten van Zantboer & Partners zodat het vermogen uit uw onderneming kan worden aangewend voor een volgende levensfase. Die samenwerkingen zorgen voor flexibiliteit en snelheid in het proces en voor samenhang in de expertise die nodig is om u zo goed mogelijk te helpen.

Meer weten over bedrijfsopvolging?

Wilt u meer weten over ondersteuning bij bedrijfsopvolging? Laat hier uw contactgegevens achter. Eén van onze adviseurs neemt vervolgens contact met u op.

mr. drs. Dirk van Dorsselaer

Partner en belastingadviseur

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *