Aangesloten bij Moore Global

Als ondernemer in de echte economie wilt u graag een accountant die u in alle financiële zaken kan ontzorgen. Zo ook bij het zakendoen (met partijen) over de grens. Want door de steeds verder gaande internationalisering werken mkb- en familiebedrijven of werknemers vaker over de landsgrenzen. Onze specialisten maken u wegwijs in de wirwar aan regels en begeleiden u stap voor stap bij ondernemen over de grens. Daarbij kunnen we indien nodig ook terugvallen op de kennis van experts uit ons internationale netwerk Moore Global. En in bredere zin met hen samenwerken om onze dienstverlening voor u te verbeteren.

To help you thrive in a changing world.

"When you work with Moore firms, you’ll work with people who care deeply about your success and who have the drive and dedication to deliver results for you and your business. You’ll have greater access to senior expertise than with many firms. We’ll be here for you whenever you need us – to help you see through the maze of information, to guide you in your decisions and to make sure you take advantage of every opportunity. To help you thrive in a changing world."

Chairman of the Board Anton Collela - Moore Global

Voortrekkersrol binnen het netwerk

Onze specialisten zijn actief binnen het netwerk op een veelheid van terreinen. Moore DRV behoort bovendien tot de grotere kantoren in het netwerk, zeker in Europa. We hebben daarom zitting in de regional council van Europa én in de Global Board. Het Moore Global netwerk is namelijk opgedeeld in een zestal regio’s. De kantoren in die regio hebben zelf invloed over welke ontwikkelingen belangrijk zijn voor die regio via de Regional Council. Het hoogste bestuursorgaan is de Global Board en omvat in totaal 12 leden van Regional Councils over de hele wereld om ervoor te zorgen dat kennis en expertise van alle belangrijke markten vertegenwoordigd is. Onze bestuursvoorzitter Michael Bick behartigt samen met de Franse voorzitter de Europese belangen.

 

Toegang tot kennis van internationaal netwerk

Door onze positie binnen het Moore Global netwerk hebben we toegang tot een schat aan internationale kennis. Door samen te werken met partners wereldwijd leren we van elkaar, worden we geïnspireerd en komen we samen tot een betere dienstverlening. Met wereldwijd zo’n 30.000 collega’s kunnen we ook experts uit een specifiek land of regio inschakelen wanneer we daar een specifieke casus hebben. Dit is met name handig als voor casussen buiten de Europese Unie waarbij er specifieke regels per land gelden. Binnen Moore Global werken we dus veel samen en kunnen we u ondersteunen op de volgende (internationale) gebieden:

Internationaal fiscaal advies

Wij helpen u alle juiste regels en verdragen toe te passen wanneer u zakendoet (met partijen) over de grens. Ook kunnen we u helpen met het opzetten van een goede en voordelige internationale structuur en de afdracht van internationale btw. Tot slot kunnen we u ondersteunen met transfer pricing en het voldoen aan alle (documentatie)verplichtingen bij het verdelen van winst over de landen.

Global mobility

Personeel dat werkt over de grens of dat vanuit het buitenland naar Nederland komt om te werken brengt voor u als werkgever de nodige uitdagingen mee. Wij kunnen u ondersteunen bij tal van praktische zaken rondom het werken met expats, zoals werkvergunningen, verblijfsvergunningen, sociale zekerheid en het arbeidsrecht. Ook kunnen we helpen met belastingheffing, toepassing van de 30% regeling en een salary split.

ESG

Duurzaam en sociaal ondernemen is een van de grote uitdagingen voor ondernemers in de echte economie. Met een uniek ESG-Framework helpen wij organisaties hun doelen op het gebied van ESG te bereiken. Hiervoor is wereldwijde kennis binnen het netwerk Moore Global bijeengebracht. Dat heeft niet alleen een heel praktische aanpak opgeleverd, maar ook waardevolle inzichten en feiten over uiteenlopende sectoren. Dat maakt een zogenaamde peer review mogelijk: wij kunnen uw situatie toetsen aan die van vergelijkbare organisaties in uw sector. Dat is van groot belang. De mogelijkheden en omstandigheden voor duurzaam ondernemen zijn immers in elke sector anders.

Overnames en financiering

Ons gespecialiseerd corporate finance team heeft een brede expertise en groot netwerk, ook internationaal. In een internationaal netwerk van tien kwaliteitskantoren helpt Moore Corporate Finance internationale bedrijven op het gebied van corporate finance. Zo helpen ze complexe processen te doorgronden en begeleiden ze cliënten actief in het proces. Dat doen ze op een objectief-kritische manier en met gevoel voor relaties. Zo kunnen we u ondersteunen op internationaal gebied bij de aankoop of verkoop van bedrijven of bedrijfsonderdelen, due-diligence onderzoeken, waardebepalingen en het vinden en beoordelen van financiering.

Samenwerking binnen groot internationaal netwerk

Moore DRV is aangesloten bij een internationaal netwerk van onafhankelijke accountants- en belastingadvieskantoren, Moore Global Network Limited. Wereldwijd is Moore Global in ruim 110 landen actief. De 240 aangesloten organisaties hebben gezamenlijk meer dan 540 kantoren. Binnen Moore Global hebben we als doel bedrijven geheel te ontzorgen bij het ondernemen over de landsgrenzen heen. We maken daarbij indien nodig gebruik van de kennis van experts uit andere landen.

Moore Global in cijfers

540 kantoren
110 landen
240 aangesloten organisaties
30.000 collega's
Daarnaast werken we op tal van gebieden samen om samen tot een betere dienstverlening te komen. Bijvoorbeeld door onze kennis te bundelen om samen een framework voor ESG te ontwikkelen. Dat leidt niet alleen tot een praktische aanpak voor ESG, maar ook waardevolle inzichten per diverse sectoren. Verder op deze pagina vertellen we u meer over onze diverse soorten dienstverlening met een internationaal karakter.