Uw accountant en adviseur
in zorg & welzijn

De vraag naar zorg blijft de komende jaren groeien. De vergrijzende bevolking en een toename van welvaartsziekten zijn daarvan de oorzaak. En ook mondiale virussen lijken een steeds groter gevaar voor de gezondheid te zijn. Vanuit de overheid wordt er dan ook meer geld vrijgemaakt voor de gezondheidszorg. Toch is het voor ondernemers lastig om aan de vraag te voldoen door het groeiende personeelstekort. Daarnaast moeten zij vaak voldoen aan veel ingewikkelde wet- en regelgeving. Als ondernemer in de zorg zoekt u dan ook een adviseur die met u meedenkt en de uitdagingen van de sector kent. En die u helpt meer (financieel) inzicht te krijgen in uw onderneming en tijd te besparen op uw administratie, zodat u zich beter kunt richten op uw patiënten.

Onze aanpak

  • Wij weten wat er speelt in de zorgector én uw onderneming en kunnen u zo gerichte adviezen geven en met u sparren.
  • Door uw administratie te automatiseren helpen wij u meer (financieel) inzicht te krijgen in uw bedrijf en tijd te besparen op uw administratie.
  • Wij helpen u bij uw belastingzaken en zorgen dat u de fiscale én subsidiekansen voor uw zorgonderneming optimaal benut.
  • Wij helpen u het verkrijgen van financieringen en begeleiden u bij een geleidelijke en soepele bedrijfsoverdracht.

Sectorgroep Zorg & Welzijn kent uw branche

Ons cliëntenbestand in Zorg & Welzijn bestaat onder meer uit (voorheen) maatschappen en leden van Medisch Specialistische Bedrijven, uit tandarts- en fysiotherapeutenpraktijken, huisartsen, apothekers en kleine tot middelgrote zorginstellingen. We staan deze ondernemers bij in hele praktische oplossingen maar ook in strategische uitdagingen, zoals een overname van de praktijk.

In de sectorgroep Zorg & Welzijn is deze kennis samengebracht. Zo helpen we bijvoorbeeld bij het zo optimaal mogelijk regelen van alles rondom fiscale wet- en regelgeving. Ook zorgen we voor optimale kostenbeheersing, richten we de financiële administratie effectief in en schuiven we vaak aan als gesprekspartner bij bedrijfskundige vraagstukken. Daarnaast geven we trainingen over ondernemerschap en behandelen daarbij fiscale, financiële, juridische en praktische aspecten.

Om zorgondernemers optimaal gebruik te laten maken van de besparingsmogelijkheden die er zijn, brengt de sectorgroep regelmatig een online magazine uit vol fiscale tips, subsidiekansen en meer.

 

Accountancy voor de zorgsector

De vele ontwikkelingen in de sector maken dat u als ondernemer kritisch moet kijken naar uw bedrijfsvoering. Hoe kunt u slim inspelen op de zorgvraag die er is zonder in te leveren op kwaliteit en patiëntgerichtheid? En hoeveel levert een behandeling u dan op terwijl zorgkosten stijgen? Of kunt u beter slim de samenwerking zoeken met andere zorgaanbieders? Het vraagt om een actueel inzicht in financiële en operationele data en een duidelijke strategische visie voor de toekomst. Wij helpen om uw administratie efficiënt in te richten om tot de juiste inzichten te komen en wijzen u op belangrijke signalen.

 

Inzet van flexibel personeel in de zorg

Zeker bij personeelskrapte wilt u uw personeel zo efficiënt mogelijk inzetten. Dyflexis helpt u daarbij. Met het roostersysteem kunt u snel en gemakkelijk uren plannen en heeft u in één overzicht de verschillen tussen de geplande en gewerkte uren. Door een koppeling te leggen met uw pakket voor de salarisadministratie worden deze gegevens automatisch ingelezen in uw salarisadministratie. Zo heeft u altijd een actueel en compleet inzicht en is uw administratie slim ingericht.

 

Data & privacy

Als zorgverlener heeft u dagelijks te maken met privacygevoelige informatie. U wilt natuurlijk niet het risico lopen dat persoonsgegevens of andere privacygevoelige informatie worden gelekt of gestolen. Maar bent u ervan verzekerd dat u patiëntgegevens bewaart volgens de laatste wet- en regelgeving? En dat u de juiste beveiligingsmaatregelen heeft getroffen? Moore DRV heeft speciaal opgeleide medewerkers voor dienstverlening op het gebied van privacy, de AVG en cyber security.

 

Overdragen of starten van een praktijk

Overweegt u te stoppen met uw praktijk? Dan komt er veel op u af en is een goede voorbereiding belangrijk. Onze corporate finance adviseurs zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste match voor uw praktijk. We begeleiden een overnameproces van begin tot eind; van waardebepaling tot aan de onderhandelingen. Daarnaast begeleiden we startende ondernemers die juist aan het begin van hun zorgcarrière staan en een eigen praktijk beginnen of net zijn begonnen.

Accountant Zorg Stichting Inzet voor Zorg

Wat onze cliënten zeggen

"Het is mijn doel om de zorgvrager terug de regie geven. Dit doe ik door kleine zorgondernemers te koppelen aan cliënten die daar specifiek bij de gemeente om hebben gevraagd. Transparantie is daarin heel belangrijk. Daar levert Moore DRV ook een bijdrage aan door de verplichte accountantsverklaring af te geven aan de gemeenten waar wij mee werken. Zij checken van ieder zakje geld of dat inderdaad aan die ene cliënt is uitgegeven om te helpen bij de specifieke zorgaanvraag binnen de bepaalde periode. Als alles klopt geven zij de verklaring af die wij nodig hebben."

Martijntje van Diesen-Arends - Stichting Inzet voor Zorg

Ondersteuning voor zorgondernemers

Wilt u meer weten over de waarde die Moore DRV voor u kan toevoegen op het gebied van zorg & welzijn? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Helène van Oorschot AA

Directeur en accountant

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *