ICT accountant

Hardware & Software ontwikkeling, IT Consultancy en databedrijven

De ICT-sector in Nederland kenmerkt zich door kleinschaligheid: het zijn voornamelijk mkb-bedrijven met tien of minder werknemers. Softwareconsultants en ICT-bedrijven profiteren van ontwikkelingen in ICT-beveiliging, ondernemen in de cloud en het ‘internet of things’. Hoewel de sector conjuctuurgevoelig is, vormt een belangrijke uitdaging in de sector het vinden en behouden van goede professionals. Daarom biedt Moore DRV naast hulp met de administratie en belastingzaken u coaching en advies op het gebied van personeel. En helpen u beter (financieel) inzicht te krijgen in uw bedrijf en tijd te besparen op uw administratie.

Wat biedt Moore DRV als ICT accountant?

  • Wij weten wat er speelt in de ict-branche en uw bedrijf en kunnen u zo gerichte adviezen geven en met u sparren.
  • Door uw administratie te automatiseren helpen wij u meer (financieel) inzicht te krijgen in uw bedrijf en tijd te besparen op uw administratie.
  • Wij helpen u bij uw belastingzaken en zorgen dat u de fiscale én subsidiekansen voor uw ict onderneming optimaal benut.
  • Wij kunnen u begeleiden in het maken van strategische keuzes in uw volop veranderende branche.

Financiële vraagstukken in de ICT

Artificial Intelligence, het Internet of Things (IoT) en edge computing: het zijn slechts voorbeelden van de vele ICT gebieden waar ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen. Om uzelf te kunnen onderscheiden in deze snel veranderende markt moet u goed onderbouwde beslissingen nemen. Dat kan alleen als u de juiste managementinformatie voorhanden heeft. Met het totaalconcept Pro zorgen we ervoor dat alle gegevens die relevant zijn voor uw administratie snel, efficiënt en op de juiste wijze worden verwerkt. Zo bespaart u uzelf veel tijd en veranderen gegevens in betrouwbare actuele informatie (‘trusted data’).

Die informatie brengen we overzichtelijk bij elkaar in een dashboard op maat. We bieden ondersteuning bij het maken van operationele en strategische keuzes aan de hand van uw cijfers, maar ook met een benchmark van uw branche. Zo vertalen we trends naar realistische prognoses, geven we inzicht in de huidige situatie en koppelen daaraan praktische maar vooral bruikbare adviezen.

 

Fiscaal voordeel en subsidiemogelijkheden voor uw ICT-bedrijf

Het is natuurlijk altijd interessant om waar mogelijk fiscaal voordeel te behalen of subsidiemogelijkheden te benutten. Onze fiscalisten staan daarom dichtbij uw ICT-bedrijf om uw individuele situatie belastingtechnisch zo optimaal mogelijk in te richten. Hoe maakt u bijvoorbeeld optimaal gebruik van fiscale faciliteiten als de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) voor uw investeringen in bedrijfsmiddelen (zoals laptops, tablets en telefoons)? Hoe gaat u om met de bijtelling van uw leaseauto’s? Welke en hoeveel bonussen kunt u onbelast geven aan uw personeel met de werkkostenregeling? Ook helpen we u graag bij het benutten van subsidie- en financieringsmogelijkheden die de overheid biedt, zoals de MIT-regeling of loonsubsidies.

 

De juiste kandidaat selecteren

Een goede ICT’er is in deze tijd goud waard. Hoe komt u aan goed personeel? En nog belangrijker: hoe behoudt u ze? Ze worden overladen met aanbiedingen en actief benaderd door headhunters voor uitdagende projecten. Naast hulp met de administratie en belastingzaken biedt Moore DRV u coaching en advies op het gebied van personeel. Hoe creëert u een innovatieve werkomgeving, hoe ontwikkelt u talenten, welke doorgroeimogelijkheden biedt u en hoe zorgt u voor positieve coaching?

 

Hulp bij strategische keuzes, financiering en overnames

Ingrijpende veranderingen en snelle ontwikkelingen vragen om goed onderbouwde strategische keuzes. Zo is er steeds meer sprake van integratie in de keten. Softwareontwikkelaars zoeken bijvoorbeeld de samenwerking met de klant om zo nog beter aan de wens van de klant te kunnen voldoen. Maar ook ontwikkelingen in uw eigen onderneming zijn belangrijk: hoe gaat u bijvoorbeeld om met groeistuipen waar veel IT-bedrijven mee te maken hebben? Onze adviseurs ondersteunen u bij het realiseren van veranderingen die prestaties significant, structureel én duurzaam verbeteren.

Samenwerking binnen de ICT komt steeds vaker voor. Onze corporate finance adviseurs zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste match tussen bedrijven. We begeleiden een overnameproces van begin tot eind; van waardebepaling tot aan de onderhandelingen. Ook kunnen we u ondersteunen in het vaststellen van uw financieringsbehoefte en het vinden van de juiste financier.

Ondersteuning voor ondernemers in de ICT

Wilt u meer weten over de waarde die Moore DRV voor u kan toevoegen op ICT gebied? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Patrick Hausen RA

Partner en accountant

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *