Btw en het zakendoen met
het buitenland

Hoe zit het met de btw in het buitenland?

Bij het leveren van goederen of het verrichten van diensten krijgt u te maken met btw-verplichtingen. Als u binnen de Nederlandse grenzen blijft, dan hoeft u zich over het algemeen alleen druk te maken over de Nederlandse btw-verplichtingen. Levert u echter ook goederen of diensten in EU landen of verder over de grens? Dan zal u zich ook moeten verdiepen in de mogelijke btw-verplichtingen in andere landen. Onze btw-specialisten helpen u graag met advies over btw in het buitenland en het samenstellen en indienen van uw btw-, icp- en cbs-aangiften.

Hoe ging Bart Friederichs, Directeur TBWB om met btw en het buitenland

Wat onze cliënten zeggen

"We deden als Nederlands bedrijf een aankoop in Duitsland en leverden dat product ook in Duitsland aan onze klant. Daarom wilden we graag weten hoe het zat met de btw. De specialisten van Moore DRV hebben ons daarin geadviseerd en wisten bovendien hoe ze voor ons een btw-nummer moesten aanvragen. Dat was zo eenvoudig nog niet. Die kennis bleek absoluut nodig."

Bart Friederichs - Directeur TBWB

Waar en door wie is btw verschuldigd?

Om te bepalen waar btw verschuldigd is, moet eerst worden vast gesteld waar de prestatie wordt verricht. Is dit in Nederland of in het buitenland? Wanneer dit in Nederland is, dan bent u btw verplicht aan de Nederlandse Belastingdienst. Is dit in een ander land, dan heeft u te maken met btw-verplichtingen in het buitenland.

De plaats waar u zich bevindt op het moment dat u een prestatie verricht, is echter lang niet altijd de plaats waar voor de btw de prestatie verricht wordt. De regels om vast te stellen waar de prestatie verricht wordt, zijn niet eenvoudig. Van belang is om in ieder geval onderscheid te maken tussen de levering van goederen en het verrichten van diensten. Voor beide categorieën gelden namelijk andere regels.

WIJ HELPEN U MET DE VOLGENDE BTW ZAKEN in het buitenland

  • Samenstellen en indienen van btw-, icp- en cbs-aangiften.
  • Begeleiding bij btw-controles en bezwaar- en beroepsprocedures.
  • Uitvoeren van een btw-scan om uw risico’s en kansen in kaart te brengen.
  • Indienen van btw teruggaafverzoeken in Nederland of het buitenland.

Verkoop in het buitenland: hoe zit het met de btw?

Verkoopt u uw producten in een webshop? Dan kunt u ook gemakkelijk verkopen in het buitenland. Deze internationale verkoop heeft wel gevolgen voor de btw die u moet afdragen. Wat zijn de regels? Wij leggen het uit aan de hand van een animatie.

Meer weten over btw in het buitenland?

Wilt u meer weten over de waarde die Moore DRV voor u kan toevoegen op het gebied van btw in het buitenland? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Henk van Assen LL.M.

Belastingadviseur en btw specialist

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *