Een internationale structuur
opzetten voor uw bedrijf

Een goede internationale bedrijfsstructuur opzetten

Wanneer u start met ondernemen over de grens is het verstandig om u goed te laten adviseren via welke rechtsvorm dat in uw situatie het meest wenselijk is. Beschikt u al over een (internationale) ondernemingsstructuur? Dan is het de vraag via welke entiteit de nieuwe activiteiten het best kunnen worden opgezet en of uw bestaande activiteiten in de juiste vennootschappen zijn ondergebracht. Om de juiste keuze te kunnen maken, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de fiscale en juridische voor- en nadelen die aan de verschillende bedrijfsstructuren zijn verbonden.

De juiste internationale structuur kiezen

In verband met uw internationale ondernemingsactiviteiten zullen meerdere landen belasting willen heffen. Van inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, sociale bijdragen, dividendbelasting en vennootschapsbelasting tot importheffingen, overdrachtsbelasting en douanerechten. Het is de vraag welke landen daadwerkelijk mogen heffen en of er in uw situatie geen onwenselijke dubbele heffing optreedt (al dan niet door een bepaalde structuurkeuze). Wellicht zijn er interessante aftrekposten en vrijstellingen in het buitenland of zelfs subsidiemogelijkheden. Hoe zorgt u ervoor dat u voldoet aan alle wet- en regelgeving maar dat u daarbij tegelijkertijd wel de belastingdruk optimaliseert? Wij helpen u graag bij het bepalen van de juiste internationale structuur voor uw bedrijf.

 

Aanpassen aan veranderingen

Als uw internationale structuur eenmaal is opgezet zullen wij deze, in overleg met u, blijven toetsen aan continue veranderingen in wet- en regelgeving in de verschillende landen. Ook veranderingen binnen uw onderneming kunnen aanleiding zijn om dit te doen. Het belangrijkste is om de structuur up-to-date te houden, zodat de voordelen ervan benut kunnen blijven worden. Indien nodig denken wij mee over kansen en oplossingen en passen wij de structuur aan in overleg met u. Vaak is het mogelijk om dit onbelast te regelen.

Advies uit een internationaal netwerk

Wij realiseren ons dat ook juridische en praktische zaken in het land waarin u wil gaan ondernemen van belang zijn. Via collega’s van ons internationaal netwerk van Moore Global zijn wij in staat om u in contact te brengen met een betrouwbare bank, een goede notaris of een andere specialist die u daarbij nodig heeft. De fiscale en juridische aspecten rondom uw structuurkeuze worden afgestemd met specialisten uit de van toepassing zijnde landen, zodat de effecten vanuit het perspectief van ieder land worden meegewogen. Op deze wijze krijgt u adequate adviezen en komt u in contact met de juiste personen, die u kunnen helpen bij het laten slagen van uw internationale ondernemingsactiviteiten in de juiste structuur.

Ondersteuning bij het opzetten van een internationale structuur?

Wilt u meer weten over de waarde die Moore DRV voor u kan toevoegen bij het opzetten van een internationale structuur? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

mr. drs. Dirk van Dorsselaer

Partner en belastingadviseur

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *