Eenvoudige scenario's
maken op basis van uw
administratie

Volg ontwikkelingen op de voet

Als ondernemer is het belangrijk de ontwikkelingen rondom uw bedrijf op de voet te volgen. En zelfs wat vooruit te kijken. Zo voorkomt u verrassingen en kunt u tijdig inspelen op de toekomst. Dit doet u met scenarioplanning: het in kaart brengen van aannemelijke scenario’s en hun consequenties. Maar scenario’s uitwerken is doorgaans een tijdrovend klus. Daarvoor hebben wij een handige en betrouwbare scenarioplanningstool ontwikkelt. Hierin werkt u met een paar klikken betrouwbare scenario’s uit op basis van uw cijfers van de afgelopen jaren. Zo kijkt u gemakkelijk vooruit en maakt u altijd de beste keuzes.

Scenarioplanning in coronatijd

Wat onze cliënten zeggen:

"Om ons nu in de coronacrisis al op verschillende opties voor te bereiden, gebruiken we de scenarioplanningstool in ons dashboard. Daarin kunnen we schuiven met de verwachte omzet, de vaste en de variabele kosten en kunnen we direct vergelijkingen maken. Zo zien wij bijvoorbeeld in één oogopslag wat de financiële gevolgen zijn als we personeel ontslaan. Of hoe we er straks voor staan qua liquide middelen."

Jasmijn Plettenburg - de Ruiter Catering

Vijf voordelen van scenarioplanning voor uw bedrijf:

 • Snel diverse scenario’s uitgewerkt voor uw onderneming.
 • Maatwerkscenario’s op basis van uw eigen administratie.
 • Gemakkelijk periodeverwachtingen maken op basis van voorgaande periodes.
 • Sturen op kpi’s die voor uw bedrijf belangrijk zijn.
 • Een betrokken accountant die meekijkt op de achtergrond en met u spart over de toekomst.

 

Met uw bedrijf vooruitkijken in de coronacrisis

Veel ondernemers zijn hard geraakt door de gevolgen coronacrisis. Dat zorgt bij veel ondernemers voor onzekerheid en vragen. Lukt het op basis van de huidige en toekomstige resultaten om alle coronasteun terug te betalen? En welke ingrepen moet u nu doen om meer rendement te maken en de reserves aan te vullen? Het zijn zo maar een paar vragen die veel ondernemers bezighouden. En die beantwoord kunnen worden met behulp van scenarioplanning. Door actief scenario’s uit te werken kunt u uw organisatie beter voorbereiden op een onzekere toekomst.

Let wel: een scenario is geen voorspelling van de toekomst, maar geeft wel inzicht in de gevolgen van mogelijke toekomstige gebeurtenissen.

Voordelen van onze aanpak

 • Geautomatiseerde administratieve processen.
 • Een maatwerkoplossing die financiële en operationele systemen koppelt.
 • Alle informatie altijd beschikbaar in één dashboard.
 • Actuele informatie op basis waarvan u kunt beslissen.
 • Een financieel regisseur: een accountant die meekijkt, relevante adviezen geeft en waar nodig andere specialisten inschakelt.

Scenario’s maken op basis van uw eigen administratie

De basis van onze scenarioplanningstool is uw huidige online administratie. Zo kunt u de te verwachten inkomsten en kosten inschatten op basis van uw cijfers van meerdere jaren ervoor. U kunt zelf schuiven met de verwachte omzet, de vaste- en de variabele kosten. En vergelijkingen maken op basis van specifieke beslissingen. Wat zijn bijvoorbeeld de financiële gevolgen over een langere periode van het moeten ontslaan van een deel van uw personeelsbestand? En hoe staat het met uw liquiditeitsbehoefte over een paar maanden? Door steeds aan de knoppen te kunnen draaien en direct het resultaat te zien, bespaart u uzelf veel tijd. En zorgt u dat u ook daadwerkelijk vaker vooruitkijkt en uw progressie in de gaten houdt. Dat zorgt voor meer structuur, een richtpunt en houvast voor uw onderneming.

 

Monitor uw resultaat aan de hand van scenarioplanning

Na het maken van de verschillende scenario’s is het belangrijk dat u uw prestaties continu monitort. Gaat alles volgens verwachting, of dreigt u toch af te zakken richting het worst case scenario? Welke stappen kunt u dan nemen om uw bedrijf weer op koers te krijgen. Door goed te kijken naar uw reguliere dashboard met actuele cijfers weet u precies waar het goed gaat en waar het beter kan.

 

Uw huidige cijfers en opgeslagen scenario’s in één dashboard

Onze scenarioplanningstool wordt standaard aangeboden in ons financiële dashboard, dat we kosteloos voor u op maat inrichten. Op dat dashboard ziet u in één oogopslag welke onderdelen in de bedrijfsprocessen goed presteren en welke uw aandacht nodig hebben. Denk aan overzichten van de liquiditeit, uw marges en uw personeelskosten. Om u van actuele cijfers en betrouwbare scenario’s te kunnen voorzien, helpen we ook graag uw administratie zoveel mogelijk te digitaliseren en automatiseren. Zo bespaart u veel tijd op uw administratie en bent u altijd bij.

Meer weten over scenario's maken?

Wilt u meer weten over het maken van scenario’s op basis van uw administratie of onze totaalaanpak Pro? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

drs. Martin Witt RA

Partner en accountant

Contactformulier

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *