Bedrijven digitaal klaar maken voor de toekomst, dat is waar de RVO op inzet met de subsidieregeling Mijn Digitale Zaak. Ondernemers kunnen voor digitalisering en procesoptimalisatie subsidie aanvragen. Maar ook voor het weerbaarder maken van de onderneming op gebied van cybersecurity kan ondersteuning worden aangevraagd. Denk hierbij aan autorisatiebeheer, cybersecurity trainingen en advies op het gebied van de AVG. In totaal is er € 870.000 beschikbaar gesteld. U kunt de subsidie vanaf 17 mei aanvragen. In dit artikel nemen wij u  graag mee in de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Ontdek de mogelijkheden van Mijn Digitale Zaak

Wilt u als ondernemer uw handels- of e-commercebedrijf weerbaarder maken voor cyberaanvallen? Goed nieuws! KVK, MKB-Nederland en INretail bundelen hun krachten om u hierbij te ondersteunen. Samen hebben ze een gratis scan ontwikkeld waarmee u kunt bepalen welke aspecten binnen uw bedrijf u het beste als eerste kunt verbeteren. Vanuit daar kunt u profiteren van subsidie voor advies op maat. Een voorbeeld hiervan is de expertise van Moore DRV inzetten om u te helpen met cybersecurity trainingen of autorisatiebeheer.

Hoogte subsidie cyberweerbaarheid via Mijn Digitale Zaak

Ondernemers kunnen 50% van investeringen in cyberweerbaarheid laten subsidiëren, met een maximumbedrag van € 2.500. Daarnaast is er een adviesbudget van maximaal € 500 beschikbaar. Om in aanmerking te komen, moeten de totale kosten van uw project minimaal € 1.000 bedragen. Vanaf woensdag 17 mei 2023 om 09:00 uur kunt u beginnen met het aanvragen van de subsidie. Dit kan tot vrijdag 14 juli 2023.

Let op! Complete aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst tot het totale budget (€ 870.000) op is. Het loont dus als om uw aanvraag op tijd te doen en deze volledig in te dienen.

In 3 stappen beter weerbaarder tegen cyberaanvallen

Wanneer u interesse heeft in deze subsidie dan moet u de volgende drie stappen doorlopen:

Waarbij kan Moore DRV u ondersteunen?

De IT auditors van Moore DRV ondersteunen u graag bij:

Cyberweerbaarheid

  • Ondersteuning en advies bij autorisatiebeheer. Zo heeft u het beheren en toewijzen van rechten en privileges aan gebruikers binnen uw systemen, netwerk of organisatie goed in de grip.
  • Cybersecurity trainingen waarmee het bewustzijn en de kennis van uw mensen vergroot wordt.
  • Doen van een RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie) waarmee u voldoet aan de wettelijke verplichting.
  • Proces- en beleidsmatige ondersteuning op het gebied van AV. Denk aan een gedegen en passende privacyverklaring, verwerkingsregister persoonsgegevens, verwerkersovereenkomsten met externe partijen, cookiemelding (tekstueel), cookieverklaring en personeels- en privacy beleid.

Geschreven door:

Senior manager IT audit Max Platvoet

Max Platvoet MSc RA RE

Accountant en IT auditor