Voor ondernemers die hun bedrijf willen digitaliseren of processen willen optimaliseren is er nu een subsidie beschikbaar vanuit de RVO. Onder de noemer Mijn Digitale Zaak kunnen mkb-ondernemers ondersteuning aanvragen voor advies in software voor webshops, kassa’s, boekhouding en personeelsadministratie. In totaal is er € 870.000 beschikbaar. U kunt de subsidie vanaf 17 mei aanvragen. In dit artikel nemen wij u  graag mee in de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Mijn Digitale Zaak

KVK, MKB-Nederland en INretail bieden ondersteuning om handels- en/of e-commerce bedrijven sneller te laten digitaliseren. Zij hebben samen een gratis scan ontwikkeld voor u als ondernemer om te bepalen welke punten u als eerste kunt aanpakken. Daarnaast kunt u subsidie aanvragen voor advies op maat. Zo kunt u bijvoorbeeld Moore DRV inschakelen voor advies in het leggen van een koppeling tussen uw webshop en boekhouding.

Hoogte subsidie Mijn Digitale Zaak

Als mkb ondernemer kunt u subsidie ontvangen voor 50% van uw investering met een maximum van € 2.500. Hiervan is maximaal € 500 voor advies. De kosten moeten daarbij minimaal € 1000 bedragen. De subsidie kunt u vanaf woensdag 17 mei  09:00 uur aanvragen tot vrijdag 14 juli 2023.

Let op! Complete aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst tot het totale budget (€ 870.000) op is. Het loont dus als om uw aanvraag op tijd te doen en deze volledig in te dienen.

In 3 stappen digitaal vooruit

Wanneer u interesse heeft in deze subsidie dan moet u de volgende drie stappen doorlopen:

Waarbij kan Moore DRV u ondersteunen?

De IT consultants van Moore DRV ondersteunen u graag bij:

Webshop

  • Koppeling van uw webshop(s) aan uw boekhoud- en/of handelssoftware. Hierdoor heeft u altijd actueel inzicht in uw financiële en handelsadministratie.
  • Advies en optimalisatie van uw webshop(s) om te zorgen dat deze goed en snel in uw boekhouding worden verwerkt. Dit werkt zeer efficiënt en bespaart u kosten en tijd.

Kassa

  • Koppeling van kassasysteem aan uw boekhoud- en handelssoftware. Hierdoor heeft u altijd een actueel inzicht in uw financiële en handels administratie.
  • Advies, implementatie en optimalisatie van uw kassasysteem om te zorgen dat deze goed en snel in uw boekhouding worden verwerkt. Dit werkt zeer efficiënt en bespaart u kosten en tijd.

Personeel

  • Advies en implementatie van HR software voor uw personeelsadministratie, planning en interne communicatie.
  • Advies en implementatie van HR software voor een geautomatiseerd werving- en selectieproces. Hierdoor kunt u snel en simpel vacatures maken, publiceren en de juiste kandidaat matchen.

Boekhouden

  • Advies, implementatie en optimalisatie van uw boekhoudsoftware.
  • Koppeling van uw webshop en/of kassasoftware aan uw boekhoudsoftware. Dit werkt zeer efficiënt en bespaart u kosten en tijd en biedt altijd een actueel inzicht.

Geschreven door:

IT consultant Jolijn Reinhoudt

Jolijn Reinhoudt

IT Consultant