Vanaf 18 september 2023 om 10.00 uur kunt u de STAP-subsidie ter financiering van scholing weer aanvragen. Echter zijn de voorwaarden gewijzigd en is de subsidieregeling behoorlijk aangescherpt. Zo is het nu enkel mogelijk om subsidie aan te vragen voor opleidingen die erkend zijn door het ministerie van OCW. Lees hier wat dit voor u als ondernemer betekent!

STAP-subsidie aanvragen

De subsidie STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) is in de plaats gekomen van de scholingsaftrek. Met deze subsidie kunnen mensen een opleiding of deel van een opleiding volgen.

Eisen STAP-subsidie aangescherpt

Op verzoek van de Tweede Kamer zijn de eisen voor het verkrijgen van de STAP-subsidie aangescherpt en komen alleen nog door OCW erkende opleidingen voor de subsidie in aanmerking. Ook richt de subsidie zich met name op sectoren waar krapte is op de arbeidsmarkt, zoals de zorg en techniek.

Welke opleidingen STAP?

Op de site van het UWV is te vinden welke opleidingen nu voor de STAP-subsidie in aanmerking komen. Na aanmelding bij het opleidingsinstituut krijgt u een STAP-aanmeldingsbewijs. Met dit bewijs meldt u of uw personeel zich vanaf 18 september 10.00 uur digitaal aan.

Aanvragen STAP

De STAP-subsidie vraagt u of uw medewerker zelf aan bij het UWV. De subsidie bedraagt maximaal € 1.000 per persoon per jaar en is alleen dit jaar nog aan te vragen.

Let op! Vanaf 15 november 2023 vraagt u de STAP-subsidie voor het laatst aan. De subsidie wordt in 2024 namelijk geschrapt.

Geschreven door:

Manager Personeel & Salaris Corné Willemse

Corné Willemse BBA RPP

Salarisadviseur