Schenken en erven op een
voordelige wijze

Er kunnen verschillende redenen bestaan om vermogen te schenken. Zo kunt u iemand financieel een steuntje in de rug geven. Bijvoorbeeld voor de aankoop van een woning, de financiering van een studie of om ruimer te kunnen leven. Ook kunt u een voorschot geven op de erfenis, omdat u het fijner vindt om te schenken bij leven. Maar wat is verstandig, waar moet u met schenken rekening mee houden en hoe schenkt u belastingvrij? De belastingadviseurs van Moore DRV helpen u bij een gunstige overdracht van uw vermogen. En speciaal voor vermogende dga’s en particulieren hebben we ons specialistenteam dat opereert onder de naam Zantboer & Partners.

Belastingvrij schenken of schenkbelasting?

Als u op een structurele wijze vermogen wilt overdragen, kunnen wij een schenkingsplan opstellen. In dit plan wordt niet alleen aandacht besteed aan het fiscale voordeel dat met het schenken wordt gerealiseerd, maar bijvoorbeeld ook aan de bescherming van het geschonken vermogen. Ook ondersteunen wij u bij het naleven van eventuele administratieve verplichtingen die uit ontvangen schenkingen kunnen voortvloeien.

Meer weten over schenken en/of erven?

Wilt u meer weten over de waarde die Moore DRV voor u kan toevoegen op het gebied van belastingadvies en fiscaal advies? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

mr. drs. Dirk van Dorsselaer

Partner en belastingadviseur

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *