Uw horecabedrijf financieren:
hoe doet u dat?

Financiering regelen

Wilt u uw horecaonderneming uitbreiden, een nieuwe (open) keuken plaatsen of een extra vestiging openen? Of heeft u simpelweg een krediet nodig voor overbrugging van het laagseizoen? Moore DRV kijkt graag met u mee naar uw plannen en begeleid u bij het gehele traject: van het maken van plannen en prognoses tot het verkrijgen van financiering. Maar dit doen we niet lichtzinnig.

We willen eerst meer weten over uzelf, uw horecaonderneming en vervolgens uw wensen en dromen volledig in kaart brengen. Wat is er belangrijk voor u? En wat voor financiering past dan het beste bij uw situatie en onderneming, een lening, krediet of bijvoorbeeld crowdfunding? We voorzien u daarbij van waardevol advies en zeggen u hoe u ervoor staat. Zonder gouden bergen te beloven, maar wel elke mogelijkheid aan te grijpen!

Horeca accountant column orangerie Mattemburgh

Wat onze cliënten zeggen

"In 2018 hebben we een grote verbouwing van ons restaurant gedaan. Voor de financiering daarvan zijn we goed geadviseerd en ontzorgd door de adviseurs van DRV. Pieter Poortvliet heeft op basis van onze plannen een uitgebreide berekening en prognose gemaakt om te kijken of het concept financieel haalbaar was. Die berekening was de basis van waaruit we beslissingen maakten. En die geldt nu, 2 jaar na dato nog steeds als leidraad voor ons bedrijf. "

Frank van Akkeren - Orangerie Mattemburgh

Waarmee kunnen we u aan financiering helpen:

 • Het opstellen van een prognose.
  Uit de prognose blijkt hoe u de (financiële vertaling van de) toekomstige ontwikkelingen ziet. Van belang is om niet alleen de omzet in te schatten, maar ook om te zorgen dat het kostenpatroon consistent is met de verwachte omzetontwikkeling. Daarnaast kunnen we de financiële gevolgen van verschillende scenario’s uitwerken.
 • Het nauwkeurig bepalen van de financieringsbehoefte.
  U wilt niet te veel financiering aanvragen vanwege de rentelasten. Anderzijds wilt u ook niet geconfronteerd wordt met een ‘financieringsgat’ als gevolg van een te lage aanvraag.
 • Het schrijven van een professioneel financieringsmemorandum.
  Dit memorandum geeft financiers inzicht in de onderneming en de beoogde ontwikkeling, maar gaat ook in op de ondernemer als persoon. Verder brengt het risico’s in beeld en geeft het aan op welke wijze de ondernemer deze risico’s denkt te kunnen verlagen dan wel op te vangen.
 • Het in kaart brengen van uw geldstromen.
  Voor een financier is het uiteraard van belang om inzicht te krijgen in de geldstromen. Op deze wijze wordt duidelijk of rente en aflossing kunnen worden betaald.
 • Het benaderen van banken en/of andere partijen.
  Wij maken een inschatting waar de financieringsaanvraag het meest kansrijk is. Vervolgens brengen wij met behulp van het financieringsmemorandum de financieringsaanvraag zou goed mogelijk over de ‘bühne’.

 

Waarom Moore DRV inschakelen voor de financiering van uw horecaonderneming

Het financieringslandschap is ingrijpend aan het veranderen; voor het financieren van uw horecabedrijf is de bank lang niet meer de enige optie. Bovendien is steeds vaker sprake van niet één, maar van meerdere financiers die gezamenlijk de behoefte invullen (‘stapelfinanciering). Ook komen er steeds nieuwe financieringsinitiatieven op de markt, ieder met hun eigen propositie.

Doordat we bekend zijn met deze aanbieders kunnen wij, op het moment dat u financiering zoekt voor uw horecazaak, een goede selectie maken van partijen die geschikt zijn om te benaderen. Daarbij weten we precies waar deze partijen op letten en hoe u zorgt voor de meest gunstige voorwaarden. Door onze ruime ervaring zijn wij veelal in staat om, in korte tijd, een financiering te realiseren waarbij zowel op rente als op overige voorwaarden fors wordt bespaard.

Meer informatie over het verkrijgen van een financiering?

Wilt u meer weten het verkrijgen van een financiering of ondersteuning hierbij? Laat hier uw contactgegevens achter. Eén van de adviseurs van het Crossminds neemt vervolgens contact met u op.

Pieter Poortvliet

Directeur en adviseur Crossminds

Contactformulier

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *