Uw horecazaak sturen op
basis van uw kassasysteem

Het kassasysteem is tegenwoordig voor horecazaken één van de belangrijkste systemen binnen het bedrijf. U gebruikt het niet enkel om uw verkopen te registeren, maar vooral ook om inzicht te krijgen in uw bedrijf en bij te sturen waar dat nodig is. Maar daarvoor moet u wel eerst uw kassa koppelen aan uw administratie. Wij helpen u graag bij het slim inrichten van uw administratie en kassasysteem, zodat u de juiste inzichten boven tafel krijgt.

Kassasysteem horeca eetcafe de passant

Wat onze klanten zeggen

"Onze oude kassa was qua inzicht echt een drama. Maar wij willen aan het einde van de week precies weten wat we hebben gedraaid. Welke biertjes hebben we verkocht en hoeveel? Hoeveel kipsaté is er in de zomermaanden besteld. Of hoeveel liter chocomel tijdens de kerstmarkt? Door dat vanaf meteen goed te registreren, kunnen we daar in de toekomst beter op inspelen als we gaan inkopen. Door ons nieuwe kassasysteem zien we met een paar klikken op de knop hoe dat een jaar geleden ging. En via de app Kassatellen worden de omzetcijfers direct goed geregistreerd in de boekhouding."

Linda van Vliet - Eetcafé De Passant

Welke inzichten biedt horeca kassakoppeling?

Door uw kassasysteem te koppelen aan uw financiële administratie ontstaat er een schat aan data. Met een goed ingericht dashboard wordt deze data omgezet tot inzichtelijke en waardevolle managementinformatie zoals de brutomarges van productgroepen als alcoholische dranken, frisdranken en de keuken.

Ook analyses op detailniveau zijn mogelijk. Zo ziet u concreet hoe het bijvoorbeeld gaat met uw marges en kostprijzen (zelfs per product), wat er goed gaat en waar ruimte voor verbetering is. Op basis van deze inzichten kunt u bijvoorbeeld bepalen welke producten het meest verkocht worden en daarvan de prijs iets ophogen. Met kleine aanpassingen als deze kunt u maandelijks significant meer omzet draaien zonder dat uw gasten iets merken.

 

Tijd besparen op uw administratie dankzij kassakoppeling voor de horeca

Naast de vele waardevolle inzichten, levert een koppeling tussen uw kassa en administratie u veel tijdwinst op. U hoeft namelijk niet meer periodiek de omzet per dag of periode door te geven aan uw accountant, of deze zelf te boeken in de administratie. Dit wordt dan automatisch gedaan wat u veel tijd en stress in de kleine uurtjes of op de vrije (maan)dag scheelt.

De voordelen van een horeca kassakoppeling

  • U hoeft niet meer periodiek de omzet per dag of periode zelf te boeken in de administratie. Dit wordt dan automatisch gedaan wat u veel tijd en stress in de kleine uurtjes of op de vrije (maan)dag scheelt.
  • Uw verkopen worden direct op de juiste groepen geboekt.
  • Uw data wordt omgezet tot inzichtelijke en waardevolle managementinformatie zoals de brutomarges van productgroepen als alcoholische dranken, frisdranken en de keuken.
  • Een kassakoppeling maakt analyses op detailniveau eenvoudig. Zo ziet u concreet hoe het bijvoorbeeld gaat met uw marges en kostprijzen (zelfs per product), wat er goed gaat en waar ruimte voor verbetering is.

Te oude kassa voor koppeling aan uw administratie? Tóch inzicht via een app!

Heeft u een kassasysteem dat niet gekoppeld kan worden aan uw administratie? Geen zorgen! Dan kunt u gebruikmaken van de handige app kassatellen. Door hierin dagelijks de z-afslag in te voeren, wordt de administratie direct bijgewerkt én heeft u actueel inzicht in de werkelijke opbrengsten en kosten. Hierdoor maakt u altijd geïnformeerde beslissingen en kan u direct bijsturen waar en wanneer dat nodig is.

Meer informatie?

Wilt u uw kassasysteem ook koppelen aan uw administratie of wilt u hier meer over weten? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

drs. Martin Witt RA

Partner en accountant

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *